Maximaal Muzikaal

29 oktober: de klok verzetten met extra veel muziek

Maximaal Muzikaal

Een avondje muzikaal vertier en vermaak in de Zwolse cafés. Vanaf circa zeven uur 's avonds luister je naar bandjes en dj's en kun je lekker swingen. De precieze aanvangstijden per café verschillen. Die vind je op de websites of de sociale media van de cafés zelf.  

De gezelligheid duurt deze avond een uurtje langer want de klok wordt naar achteren verzet. De wintertijd begint en dat betekent dat de nacht wordt uitgerekt voor maximaal muzikaal plezier. Heb jij ook zin in een uurtje langer genieten?  

SCROLL NAAR BENEDEN OM MEER TE LEZEN

Welke bands of dj's zijn jouw favoriet? Bekijk het programma hieronder en kies waar jij tijdens Maximaal Muzikaal wilt zijn! In maar liefst dertien cafés worden artiesten en dj's geprogrammeerd. Je kunt er ook een kroegentocht van maken, om niks te missen. 

Tagrijn - The Bellymen
Muziek- en eetcafe Woodies - The Blitzers
Het Beugeltje - Beguinness
Cafe Koos - Springstof
Cafe de Hete Brij - The Bankrupt Boys
Hessel's Cafe - Ray Delando
Cafe de Pul - Raymond Smit
Jack's Music Bar - Halloween Oktober Fest
Cafe de Kuiperij - De Zaak
Cafe de Gezelligheid - Rob Abma en Dick Ketting
't Kroegje - Leen Ripke
Danscafe Molly's - DJ Denniz
Ons Cafe - TBA

 

Maximaal Muzikaalwordt altijd gehouden tijdens het verzetten van de klok. Maar waarom wordt de tijd eigenlijk tweemaal per jaar verzet?  

Vroeger was er alleen wintertijd. In 1977 werd de zomertijd ingevoerd in Nederland, waarmee Nederland andere Europese landen volgde. Het idee is, dat daardoor in de zomer energie wordt bespaard om dat het 's avonds langer licht blijft. Er is elk jaar weer discussie over de voor- en nadelen van het wisselen van de tijd. Mensen noemen de wintertijd vaak de ‘oorspronkelijke tijd’, maar ja: ook al heeft tijd altijd bestaan, de klok is natuurlijk gewoon door mensen bedacht. Dus wat is ‘oorspronkelijk’? Wat vind jij?  

In het voorjaar zijn we er weer met Maximaal Muzikaal. Bij het verzetten van de klok naar de zomertijd openen de cafés van Zwolle weer hun deuren voor een heerlijke avond vol muziek voor jou! Zet zaterdag 25 maart maar alvast in je agenda, want de tijd gaat snel! Tot dan! 

Partners Gastvrij Zwolle

Deel deze pagina