Veiligheid

Bij de organisatie van het Straatfestival Zwolle staat veiligheid voorop. Tijdens het Straatfestival worden een aantal maatregelen getroffen om het centrum van Zwolle zo veilig mogelijk te maken.

Auto- en fietsvrije binnenstad

Tijdens het Straatfestival zijn in het centrum de wegen binnen de grachtengordel volledig auto- en fietsvrij. Indien u toch met de auto komt, kunt u deze parkeren op de reguliere parkeertereinen. Wij adviseren u echter met fiets, bus of taxi naar het Straatfestival te komen.

Alleen voetgangers

Vanaf 18.00 uur is gemotoriseerd en fiets verkeer niet mogelijk in de binnenstad en is de binnenstad ALLEEN voor voetgangers toegankelijk,
Bij alle 8 toegangsbruggen zijn tijdelijk fiets parkeerplaatsen ingericht.

Bussen & taxi’s

De binnenstad is prima bereikbaar per bus of taxi. Vanaf begin dienstregeling wordt de bushalte aan de Eekwal niet meer gebruikt en rijden de bussen via tijdelijke halte aan de Burgemeester van Royensingel. De taxi’s rijden niet op afroep naar de binnenstad, maar rijden maximaal tot aan de speciale taxistandplaatsen. Vanaf hier kunt u ‘s avonds ook weer een taxi terug nemen. Er zijn tijdelijke taxi standplaatsen op de Kamperpoortenbrug en aan het Groot Weezenland.